Culicán

Hogy tetszett a kórház és a szakmai gyakorlat:
A kórház gyönyörű, árkádos, régi épület, egy igazi labirintus. Szerintem elég nagy, de az itteniek azt mondják, ez a legkisebb a városban. Így is van CT, MR, RTG, labor a házon belül. Légkondicionáló minden osztályon, ami eléggé szükséges is.
A szakmai gyakorlatnak hátránya volt az, hogy rengeteg rezidens, és hatodéves hallgató volt velem egy időben, és ők élveztek előnyt a műtéteknél. De azért persze varrtam én is, kampóztam, és a laparoszkópos kamerát is kezeltem. Az osztályon és a vizitekben a hiányos nyelvtudásom hátráltatott.
Hogy volt megoldva a szállás és az étkezés: 
Szállásom 6 másik, mexikói diákkal volt együtt, egy nagy házban. Rendesek voltak, átadtak nekem egy külön szobát.
Az étkezés a kórházban volt, reggeli és ebéd. Néha találtam kedvemre valót  De ha valaki nagy ínyenc, biztos, hogy minden nap jót eszik. Illetve a kórház közelében rengeteg kis bolt, étterem van, ki lehet menni ezekbe is.
Hány bejövő hallgató volt a városban: 
Csak ketten voltunk, egy bolgár-nigériai lánnyal. De mondták, hogy volt olyan hónap, hogy 4-en, 6-an is voltak.
Milyenek voltak a social program-ok: 
Social programok nem nagyon voltak, itt a diákok folyton a kórházban vannak, nagyon kevés szabadidejük van. De megtettek mindent, hogy ne szenvedjek hiányt semmiben. Volt pár party, és egyszer egy koncertre is elvittek.
Miket érdemes mindenképp megcsodálni, ha arra járunk:
Ez, mexikói viszonylatban, elég kis város, nem sok látnivalója van. Amit mindenképp érdemes megnézni, az a La Lomita (domb, rajta egy templom, gyönyörű kilátással a városra), az Állatkert, a Jardin Botaniqo, a katedrális, a Puente Negro (az ikonikus fekete vasúti híd) és a Las Riveras (tulajdonképpen a folyópart). 
Mivel utaztál:
Repülővel, természetesen. Két átszállással, és körülbelül egy nap alatt lehet ideérni. Ha időben megveszi az ember a jegyet, annyira nem vészes. Viszont a bőrönd súlyának limitjére oda kell figyelni, nem olyan sok az a 23 kiló 
Milyen a közlekedés városon belül:
Legtöbben kocsival járnak, sokkal gyorsabb, és annyira nem is drága, de vannak buszok is, nagy része légkondicionált. A tipikus integetek, ha fel akarok szállni, és szólok, ha éppen le szeretnék szállni módszer működik. A jegy, diákoknak 4 peso, ami körülbelül 80 forint. Ezt minden egyes felszálláskor ki kell fizetni, mindegy, hogy milyen messzire mész.
Milyenek az árak:
Az árak, körülbelül, mint otthon, van, ami picit olcsóbb, van, ami picit drágább 
Időjárás:
Pokol. Két hét után 43 fokra hűlt le a levegő, és érezhető volt a különbség, hogy igen, tényleg hűvösebb van. És ez nyáron csak még rosszabb. A páratartalom nagyon magas, talán ettől is nehezebb elviselni. 7-7-ig van világos, ezt is érdemes belekalkulálni.
Sztorik, tippek, jó tanácsok a következő évi kiutazóknak:
Ha Mexikóba jössz, szeresd a chillit, a lime-ot és a tacost, más nem számít. Készülj fel a kézzel való mosásra, vagy a „laundry”-ra. Arra, hogy nehezen találsz tusfürdőt, mert mindenki szappannal fürdik. Az állatkákra a lakásban (hangya minden mennyiségben, csótány, pók, gyík) és nyitott, kedves emberekre, főleg, ha beszélsz spanyolul, és nem állsz szóba idegenekkel. És az áramátalakítót sem érdemes otthon hagyni.