Samsun

Tóth Noémi vagyok, V. éves orvostanhallgató. 2014 nyarán lehetőséget kaptam a nyári gyakorlatom külföldön való eltöltésére. Egy évfolyamtársammal együtt jelentkeztünk Törökországba. Egy északi városba, Samsunba helyeztek el az ondokuzmayis…. Bár a Traumatológia osztályra jelentkeztünk, át lettünk helyezve az Esztétikai és Rekonstrukciós Plasztikai Sebészetre, ami külön örömmel töltött el, hiszen Magyarországon nem könnyű bejutni egy hasonló műtétre. A mentorunk nagyon kedves volt velünk, igyekezett sok időt foglalkozni velünk és magyarázni. Mivel egy nagy műtőblokk van a kórházban, ezért zsilipelés után bármilyen műtőbe be tudtunk menni, mindenhol szívesen fogadtak és magyaráztak. Legszívesebben a műtőben tartózkodtunk, mert ott mindig volt lehetőségünk elmenni más műtőkbe is, de az osztályon belül is bárhol mozoghattunk, lehettünk a poliklinikán, az osztályon és a műtőben is.

Maga a város nem egy turisztikai látványosság, ezért nem volt külön szociális program szervezve. Abban az időszakban töltötte a gyakorlatát egy román illetve horvát medika, és egy spanyol medikus. Velük, és a kontakt személyünkkel, Sonattal töltöttük el a napokat – leginkább a strandon, és este különböző tengerparti pubban. A TURKMISC minden hétvégére szervezett a bejövő orvostanhallgatóknak különböző programokat, így jutottunk el egy hétvégére Istanbulba. Nagyon érdekes volt 18, a világ többi országából érkező fiatallal találkozni és megismerni Istanbul nappali, és éjszakai világát.  

Összességében elmondható hogy sok tapasztalatot gyűjtöttem, mind a szakmai mind a nyelvtudásom sikeresen fejlesztettem. Mindenképpen ajánlom a továbbiakban is.
 

\Users\Noémi\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\1454873_1488194934767131_3629549129675722523_n.jpg

 

Tóth Noémi